SibiriskaKatten.se
HemUppfödarlistaFör uppfödare
  • 24 oktober 2020, Ändrad 8 november 2020

Vår sibiriska katt

Välkommen till Sveriges, kanske världens, största gemenskap för kunskapsutbyte, umgänge och massor spännande, roliga och intressanta aktiviteter för erfarna uppfödare och nya med sibirisk katt, helt gratis på Facebook! Vår plattform kallar vi "Vår sibiriska katt" och den består i huvudsak av denna hemsida där mycket av information tas fram i FB-gruppen Sibirisk katt. Läs mer nedan!

S*Sibelinaz Kamomill. Fotograf: Anna Elmdahl

S*Sibelinaz Kamomill. Fotograf: Anna Elmdahl.

"Vår sibiriska katt"

För att hålla ihop våra olika plattformar har vi skapat ett gemensamt namn: "Vår sibiriska katt". De plattformar som ingår är: 

  • SibiriskaKatten.se
  • Facebookgruppen "Sibirisk katt"
Fotograf: Okänd

SibiriskaKatten.se

Denna hemsida samlar information som skapas efter behov som uttrycks i Facebookgruppen "Sibirisk katt". Vill du veta mer om sibiriska katter så du är varmt välkommen hit! Sidan uppdateras då behov uppstår och tid finns för att skapa material, allt arbete sker ideellt. 

Vill du samarbeta eller har frågor kan du maila till hej@sibiriskakatten.se.

SC IP N*Hinikas Idefix Ett foto från FB-gruppen "Sibirisk katt". Fotograf: Pia Lundström

SC IP N*Hinikas Idefix Ett foto från FB-gruppen "Sibirisk katt". Fotograf: Pia Lundström .

"Sibirisk katt" på Facebook

"Sibirisk katt" är för oss som älskar Sibirisk katt, och vill dela allt som rör dem. Alla är välkomna, oavsett om du har egen sibir eller ej.

Vi är väldigt noga med är att alla diskussioner sker i god ton, att alla är vänliga och ger mer än de får - dvs aktivt bidrar till vår varma, vänliga plattform. Från en sådan grund kan vi göra underverk för vår ras, våra katter och alla medlemmar i gruppen. 

”Sibirisk katt” är - som många säger - en av Facebooks trevligaste grupper som samlar en stor del av gemenskapen runt Sibirisk katt i Sverige med (januari 2023): över 10 500 medlemmar och runt 8 000 AKTIVA medlemmar varje månad, vi har legat runt 78.000 inlägg, kommentarer och reaktioner varje månad.

Vi är faktiskt den största gemenskapen för raskatter i världen, som inte bara delar bilder utan jobbar för att sprida kunskap runt avel, hälsa och beteende. Vi samlar många ägare och deras katter, från nyfödda småttingar till den äldsta sibiren i landet.

"Sibirisk katt" är endast för traditionella sibirer, inte det som i Fife kallas Neva Masquerade (maskade katter). Vi har som krav att katter som visas i gruppen har en registrerad stamtavla och att alla skriver ut stamnamn i inläggen. Du som är i gruppen ska veta att det är en sibir du ser på alla bilder, för att lära mer om hur rasen ser ut. Detta har varit gruppens inriktning sedan starten 2009 och kommer så förbli.

Ett exempel på hur "Sibirisk katt" och denna hemsida samverkar är att majoriteten av de foton som visas här kommer från vänliga, generösa medlemmar i gruppen. 


S*Mälarhöjdens Lisa. Ett foto från FB-gruppen Sibirisk katt. Fotograf: Sylvia Ranby

S*Mälarhöjdens Lisa. Ett foto från FB-gruppen Sibirisk katt. Fotograf: Sylvia Ranby.

SibiriskaKatten.se startades som komplement till Facebookgruppen "Sibirisk Katt" för att kunna organisera och kommunicera information mer effektivt.

Fredagstrådar i "Sibirisk katt"

2019 startades initiativet ”FREDAGSTRÅDAR”, dvs en aktivitet varje fredag där vi samlas och skapar gemenskap över helgen. Aktiviteter kan vara allt från söta kattungar och roliga bilder till kunskap och fakta. Under sommaren gjorde vi exempelvis en enkät som ledde till en ”Pilotstudie Storlek, hull och vikt hos Sibirisk katt i Sverige”.

Ibland, då vi gör faktabaserade trådar, publiceras en sammanfattning av tråden här på SibiriskaKatten.se. Den fullständiga FREDAGSTRÅDEN med alla diskussioner finns sökbar i ”Sibirisk katt”.

Adminteam

I Sibirisk katt finns ett stort moderatorteam, med kloka och framförallt väldigt kunniga personer. De flesta är väl etablerade och erfarna uppfödare men även nyare entusiaster som erbjuds en väg in i gemenskapen, både kunskaps- och nätverksmässigt.

Varmt välkommen till Sibirisk katt på Facebook! (Kom ihåg att läsa reglerna och svara på frågan)